Buz Devri - 1 / 8.3 puan (10 üstünden) / 9 yaş ve üzeri / Animasyon Film Değerlendirmesi

PEDAGOJİK İÇERİK DEĞERLENDİRMESİ

Buz Devri - 1 / 8.3 puan (10 üstünden) / 9 yaş ve üzeri / Animasyon Film Değerlendirmesi

Ana karakterlerini Manfred, Sid ve Diego'nun oluşturduğu Buz Devri 1'de arkadaşlık ve aile kavramları eğlenceli bir şekilde anlatılmıştır. Karakterlerin hayvanlardan oluşması da kültür farklılığı kısmını ortadan kaldırmıştır.

Animasyonda aile olmak, arkadaşlık, yardım etme, birbirini korumak ve kollamak anlatılmıştır. Diego karakteri kötü karakterden iyi karaktere geçiş yapmaktadır. Manfred karakteri başlarda öfkeli iken daha sonrasında içindeki yardımseverlik ve koruma iç güdüsü ortaya çıkmaktadır. İçerisinde savaş, kavga sahneleri bulunmaktadır ancak bu sahnelerin bir kısmı direk gösterilmemektedir. Bu da çocuklar için daha uygundur. Verilmek istenen mesaj oldukça eğlenceli bir şekilde izleyiciye aktarılmaktır.

Animasyonun başlarında öfke ifadeleri, alaya alma, dalga geçme, intikam alma arzusuna sık yer verilmiştir. Kaplanlar insanlara saldırıp bebeği kaçırmaya çalışmışlardır. Uçurumdan atlayan anne bebeğini kurtardıktan sonra ortadan kaybolmuştur (ölmüştür). Ayrıca içerisinde evrim teorisine görsele arka planda yer verilmiştir. Buzulların içine girdiklerinde Sid karakterinin evrimleşme aşamaları gösterilmiştir. Animasyonun bir sahnesinde cinsel tema vardır. Yine Sid karakterinin çamur içinde kızlarla takıldığı bir sahne vardır. Çocuklar için gerekli olmayan bir sahnedir.

Animasyon 9 yaş ve üzeri için uygundur.

Klinik Psikolog Zeynep Büşra DURSUN
Etiketler: